Marinela Cîrcu

Școala Gimnazială Elf

“Matematica nu înseamnă calcul. Calculul poate fi făcut de maşini de calcul. Matematicii îi aparţine fantezia, imaginaţia, demonstraţia.  Toate au caracter pur uman şi nu pot fi făcute decât de  oameni.” (Grigore  Moisil)

Marinela Cîrcu

Marinela Cîrcu este un dascăl foarte bine pregătit, care dovedeşte un autentic talent pedagogic şi reale aptitudini în activităţile de predare, precum şi în crearea de material didactic. O persoană extrem de punctuală, care duce la bun sfârşit cu perseverenţă orice activitate începută și care se implică cu profesionalism şi conştiinciozitate în toate activităţile şcolii.

Este profesor de matematică în Şcoala Elf încă de când a fost inaugurat ciclul gimnazial, în anul 2003.  În cei 11 ani de muncă asiduă în această şcoală, doamna profesoară şi-a concentrat eforturile pentru o pregătire foarte bună a elevilor fiecărei clase în vederea admiterii în liceu, alături de întreaga echipă de profesori ai şcolii, astfel încât absolvenţii de până acum ai Şcolii „Elf”  au obţinut rezultate foarte bune la capacitate/teze unice/testări naţionale, putând să se înscrie – marea majoritate – la liceul dorit.

Elevii o descriu pe doamna profesoară ca pe o persoană fermă și severă, dar în același timp foarte caldă şi înţelegătoare, care reuşeşte cu mult talent să predea matematică într-o manieră abordabilă şi uneori amuzantă.  “Doamna profesoară nu trece nimic cu vederea, este foarte severă, dar nu ne este teamă să îi spunem când nu înţelegem ceva, pentru că dânsa ne explică de câte ori e nevoie ca să înţelegem” – spun elevii cărora dna Cîrcu le este dirigintă, încântaţi şi de diversitatea și ineditul activităţilor extraşcolare propuse de dna dirigintă.

În fiecare an şcolar, doamna profesoară lucrează în echipă cu profesorul clasei a IV-a, pentru a asigura o cât mai uşoară tranziţie a elevilor de la ciclul primar către ciclul gimnazial.

 

***

Biografie profesională

Licenţă:

 • Facultatea de Matematică, Universitatea Babeş-Bolyai
  Specializarea: Matematică

Vechime în învăţământ:

 • din 1993

Grade didactice:

 • Gradul I: 2010, obţinut cu nota 10
 • Gradul II: 2004

Cursuri de formare:

 • 2006 – Consiliere şi orientare
  2003 – Strategii didactice inovative
  2001 – Perfecţionare didactică în metodica specialităţii

Rezultate deosebite:

 • Promoția Elf 2014: 81% din elevi au obținut note peste 9 la Evaluarea Națională (două note de 10);
 • Promoția Elf 2013: șase note de 10 la Evaluarea Națională;

Galerie foto

Marinela Cîrcu