Școala Gimnazială Elf

Taxe și costuri
01Iul

Masa de prânz

Avantajul de a deține bucătărie proprie și sală de mese special amenajată oferă elevilor noștri posibilitatea de a lua o masă caldă zilnic, pentru a-și menține un nivel ridicat de energie pe parcursul zilei de școală. Masa de prânz asigură o treime din necesarul zilnic de calorii al copiilor, astfel că pentru noi este important să oferim elevilor un meniu echilibrat și sănătos, adecvat vârstei și nevoilor copiilor. 

Masa de prânz_0

Meniul asigurat de Catering Țăndărică, avizat de nutriţionist, cuprinde trei feluri de mâncare şi apă de băut. Mâncarea este preparată sănătos, utilizând alimente proaspete şi reţete verificate.

Catering Ţǎndăricǎ a achiziţionat o linie tehnologică specialǎ pentru gătit, conceputǎ pentru a diminua compoziţiile alimentare nesǎnǎtoase – precum uleiul – din alimentele servite copiilor la masa de prânz.  Prepararea mâncării se face în majoritatea cazurilor în cuptorul multifuncţional, astfel încât tot ce înainte se gǎtea prin prăjire în ulei, acum se găteşte prin coacere sau la aburi, asigurând pentru copii un meniu atât gustos, cât mai ales sănătos.

În timpul servirii prânzului, elevii sunt însoțiți de un profesor de serviciu, iar pauza de masă este completată cu timp de joacă și odihnă.

Costul mesei în anul școlar 2018-2019 este după cum urmează:

- 13 lei/zi pentru clasele primare (supă, felul II, desert);
- 13 lei/zi clasele 5-10 (felul II + salată sau fructe, porții mai mari decât la ciclul primar);
- 14 lei/zi clasele (felul I + felul II + salată sau fructe, porții mai mari decât la ciclul primar).

Profesorii ciclului primar integrează frecvent în lecțiile curente diverse activități practice, menite să îi ajute pe elevi să aprecieze mâncarea sănătoasă și să își formeze un stil de viață sănătos. Exemple: ateliere de gătit, vizite la bucătăria școlii, discuții cu invitați speciali, îngrijirea unei grădini de legume în curtea școlii etc.
 
Inapoi
7682 vizualizari