Școala Gimnazială Elf

Profil de absolvent
22Iul

Cătălin Meseșan - Promoția Elf 2011

Un tânăr cu o geantă plină de vise

Cătălin Meseșan, șef de promoție al Școlii Gimnaziale „Elf” cu patru ani în urmă, pentru absolvirea claselor V-VIII cu media 10, este și cel care a obținut cea mai mare medie la examenul de bacalaureat din Promoția Elf 2011.  A absolvit Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” în această vară și și-a luat bacalaureatul cu media 9,61, cea mai mare notă pe care a obținut-o fiind cea de la matematică: 9,95.

L-am rugat pe Cătălin să ne spună câteva cuvinte despre cum se definește acum, despre planurile sale de viitor și despre ce a însemnat pentru el educația primită în cei 8 ani parcurși în Școala Elf.

 

Cum s-ar defini Cătălin Meseșan la vârsta pe care o are acum?

Cătălin Meseșan - Promoția Elf 2011_0

Absolvent de liceu, profil real, specializarea matematică-informatică, perseverent, cu opinii bine definite. Un tânăr cu o geantă plină de vise, care își dorește ca, pe lângă muncă și școală, pasiunile să aibă un rol important în devenirea sa. Printre acestea se numără: calculatorul, sporturile, filmele, istoria și muzica.

Cum ți s-a părut examenul de bacalaureat?

Privind retrospectiv, aș putea spune că a fost un examen ușor. Dar în spatele rezultatelor obținute stau luni întregi de muncă susținută, de învățare continuă, de renunțări și de perseverență. Dacă îți dorești rezultate bune, nu e suficient să înveți doar în ultimele două-trei luni din clasa a XII-a. Sigur că e greu, dar consider că răsplata efortului depus este pe măsura acestuia.

Care sunt planurile tale de viitor?

În viitorul apropiat, vreau să studiez informatica, la facultatea de profil din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Mai departe, mi-ar plăcea să lucrez în programare. In același timp, îmi doresc să călătoresc, să vizitez locuri frumoase și să cunosc diferite culturi.

Cum vezi acum, la finalizarea studiilor liceale, educația pe care ai primit-o în Școala Elf?

Esențială. Tot ceea ce am realizat, a avut ca bază educația primită în Școala Elf. Elf-ul modelează gândirea, oferind o altă perspectivă asupra vieții și asupra importanței educației. Mai mult, plecând din școală, am simțit lipsa atmosferei din Elf. Un sentiment greu de descris, dar pe care-l conștientizezi abia în momentul în care revii. O școală caldă și primitoare și, de fiecare dată când te întorci, simți că aparții acelui loc.

20 iulie 2015

 

Inapoi
2956 vizualizari