Școala Gimnazială Elf

Noutăți
08Apr

Informare de presă

INFORMARE DE PRESĂ

cu privire la strategia Liceului Teoretic „Elf” pentru menținerea procesului de învățământ în perioada pandemiei de Coronavirus

Strategia educațională a Liceului Teoretic „Elf” pentru perioada de suspendare a cursurilor a fost elaborată de Consiliul Executiv al școlii și Consiliul Reprezentativ al Profesorilor pe baza analizei constante a situației din țară, a comunicatelor oficiale primite din partea autorităților și ținând cont de feedback-ul profesorilor, elevilor și părinților.

Astfel, procesul de învățământ din cadrul Liceului Teoretic „Elf” a continuat fără întreruperi. În perioada 11-20 martie, interacțiunea dintre elevi și profesori a fost menținută prin intermediul platformelor educaționale deja implementate în școală și în grădiniță (Adservio și Kinderpedia) și a aplicației Whatsapp.

Începând cu data de 23 martie, cu suport tehnic din partea unei echipe de 29 de părinți care au răspuns la apelul școlii, s-au implementat la nivelul ciclurilor primar, gimnazial și liceal platforma Google Classroom și aplicațiile G Suite for Education. Conform unui orar adaptat, aplicat la nivelul fiecărei clase, profesorii au continuat să coordoneze activitățile de învățare ale elevilor, mai întâi prin lecții de consolidare a materiei deja predate, apoi chiar și prin lecții de predare, desfășurate live prin aplicația Google Meet, iar feedback-ul primit din partea părinților și a elevilor a fost unul pozitiv.

În ce privește ciclul preșcolar, unde provocările învățământului de la distanță sunt mai mari, ținând cont de vârsta mică a copiilor și de gradul lor redus de autonomie în realizarea sarcinilor individuale, școala și-a propus să structureze procesul educațional de predare online, furnizând în continuare servicii educaționale de calitate prin activități de durată mai scurtă, cu eficiență și relevanță mare, care să contribuie la păstrarea unor rutine pentru copii, esențiale pentru păstrarea echilibrului emoțional și a legăturii lor cu cadrele didactice.

În încercarea de a limita pe cât posibil impactul emoțional negativ al acestei perioade, în care pot apărea sentimente de izolare, îngrijorare, sau frustrare, psihologii școlari din fiecare sediu al școlii noastre au oferit sesiuni online de consiliere individuală și au pregătit materiale informative pentru părinți, elevi și profesori, cu sugestii de activități adresate copiilor, pentru gestionarea adecvată a emoțiilor.

De asemenea, în data de 24 martie, echipa de conducere a anunțat reducerea taxelor de școlarizare cu procente calculate în funcție de ciclul de învățământ și de numărul de copii din aceeași familie, bazate pe măsurile luate de conducere pentru scăderea cheltuielilor școlii, posibile începând cu luna aprilie (utilități, chirii, furnizori etc.). Scăderea cheltuielilor salariale, care reprezintă 85% din totalul cheltuielilor, nu face parte din strategia școlii, în situația în care cadrele didactice au continuat să lucreze cu elevii.

Elevii, părinții și profesorii au colaborat minunat în această perioadă, ceea ce a contribuit din plin la consolidarea spiritului de echipă din cadrul comunității școlii noastre. Suntem impresionați, în primul rând, de flexibilitatea elevilor și a profesorilor, care s-au adaptat extraordinar de repede și de bine la această provocare cu totul nouă și neprevăzută.

În funcție de evoluția situației, suntem pregătiți să acționăm în continuare în conformitate cu măsurile ce vor fi luate la nivel național și în consultare cu factorii implicați, făcând toate eforturile de a menține standardele de calitate ale școlii și grădiniței, continuând să sprijinim elevii, profesorii și familiile care au încredere în noi.

Suntem conștienți de faptul că trecem printr-o perioadă nemaiîntâlnită în istoria recentă, dar suntem încrezători că o putem depăși cu bine, iar acest timp, numai aparent „suspendat”, va rămâne o experiență de viață și de învățare unică pentru toți.

Echipa Elf
8 aprilie 2020

Inapoi
720 vizualizari