Liceul Teoretic Elf

Despre noi
02Apr

Oferta educațională pentru liceu

 Criterii de admitere 

  • Interviu în limba engleză
  • Media de admitere: minimum 8,50
  • Media 10 la purtare în clasele V-VIII

  De ce Liceul ELF?  

PERFORMANȚĂ

Liceul Teoretic ELF se situează anual în clasamentul școlilor
cu cele mai bune rezultate la examenele naționale și se remarcă
prin performanțe la concursuri din domenii diferite, precum științe, arte, sport.

MOTIVARE, COMPETENȚE, CREATIVITATE

Profilul pe care școala îl construiește este al absolventului creativ, reflexiv, critic, autonom, adaptabil unui viitor profesional provocator. Elevii sunt încurajați să-și dezvolte competențele necesare în viitor și abilitățile individuale, pentru ca fiecare să își atingă potențialul maxim, să își proiecteze și să își construiască propriul traseu educațional și profesional.

Creativitatea este una din valorile fundamentale ale școlii, vizibilă prin manifestări artistice și culturale permanente.

MEDIU DE ÎNVĂȚARE SIGUR

Siguranța elevilor este o preocupare constantă, de aceea activitățile didactice se desfășoară în spații supravegheate, foarte moderne, bine dotate tehnic și didactic. Activitățile extrașcolare, extracurriculare (parteneriate cu universități, excursii/ tabere de studiu, concursuri etc.), completează optim nevoia de explorare, de lărgire a orizontului de cunoaștere.

PĂRINȚII, PARTENERI ÎN EDUCAȚIE

Părinții sunt permanent implicați în activitatea educațională, sunt partenerii școlii, într-o comunicare deschisă și eficientă, în beneficiul educațional al elevilor.

 Din impresiile elevilor: 

„Ceea ce face diferenţa – când compar Liceul Elf cu celelalte școli în care am fost elev – este intenţia profesorilor, care vin la şcoală nu numai cu poftă de viaţă, ci şi cu dorinţa de a ajuta elevii să evolueze. Am ajuns să îndrăgesc mulţi profesori din această şcoală. Cred că relațiile umane sunt importante și e minunat când simți că te poți baza pe profesorii tăi.” (elev Elf, clasa a XI-a)

„La Elf, fiecare elev are un loc special. Nimeni nu se simte ignorat. Pasiunea mea este matematica, de aceea am ales acest liceu.” (elevă Elf, clasa a XI-a)

„Când am venit la Elf, nu m-am aşteptat să mă acomodez aşa de repede. Am colegi foarte prietenoşi şi profesori buni şi drăguţi.” (elevă Elf, clasa a X-a )

„Am ales clasa de ştiinţe pentru că este opţiunea mea pentru viitor, dar aici la Elf pot să-mi dezvolt şi alte aptitudini din domenii precum artele plastice sau muzica.” (elev Elf, clasa a X-a) 

„Nu regret alegerea Liceului Teoretic Elf, pentru că am colegi faini, iar profesorii se străduiesc să ne înveţe. Aprofundăm materia şi nu simt că am nevoie de meditaţii.” (elev Elf, clasa a IX-a)

„Mă bucur de toate proiectele în care sunt implicată. ” (elevă Elf, clasa a IX-a)

  Oferta educațională  

Unitatea de învățământ: Liceul Teoretic „Elf”

Sediul:  str. Teodor Mihaly nr. 56

Filiera: Teoretică

Profilul: Real

Specializarea: Știinţe ale naturii & module suplimentare

Limba de predare: română

Limbi străine:
limba engleză (limba modernă 1) și franceză/germană (limba 2)

Număr locuri: 26 locuri, clasa a IX-a

  Program  

Elevii parcurg toate orele obligatorii conform specializării „Științe ale naturii”, precum și orele din oferta suplimentară a liceului nostru, în intervalul orar 8-15 și vineri 8-14, cu o pauză pentru servirea mesei de prânz de prânz la ora 13.

Modulul „Dezvoltare personală”

Orarul elevilor cuprinde cursuri de gramatica limbii române, oratorie, club de dezbateri, limba spaniolă, grafică, cinematografie, aplicații practice pentru educație antreprenorială (diferit în fiecare an școlar, în funcție de numărul de ore obligatorii și de interesele elevilor).

Psihologul școlar coordonează procesul de consiliere și orientare în carieră, prin organizarea de vizite la facultăți și participarea la târguri educaționale. Prin aplicarea de teste psihologice specifice și sesiuni individuale de consiliere, fiecare elev este îndrumat să-și proiecteze din timp profilul ocupațional și traseul educațional de urmat.

Modulul „BAC+”

În vederea pregătirii pentru examenul de Bacalaureat, se organizează cursuri suplimentare de matematică, biologie, fizică, chimie, informatică, limba engleză, organizate pe grupe de studiu, în funcție de opțiunile elevilor.

  Procedură înscrieri  

Accesați pagina ÎNSCRIERI 

  Taxe de școlarizare  

Începând cu 1 septembrie 2020:
1.800 lei / lună * 11 luni pe an.

Taxa de înscriere de 400 lei se plătește o singură dată, la înscrierea în ciclul liceal.  Se achită doar de către elevii declarați admiși, pe baza facturii emise în urma semnării contractului de școlarizare.

  AUTORIZARE  

Liceul Teoretic „Elf” este autorizat prin Ordinul Ministrului Educației și Cercetării Științifice nr. 5771/12.11.2015.

  SEDIUL  

Din septembrie 2017, Liceul Teoretic „Elf” are un al treilea sediu, pe strada Teodor Mihaly nr. 56 (în incinta Facultății de Științe Economice „Dimitrie Cantemir”), unde funcționează clasele de gimnaziu și liceu ale instituției noastre de învățământ.

PREZENTARE VIDEO - LICEUL TEORETIC ELF

 

 

Inapoi
24446 vizualizari