Grădinițele Țăndărică

Despre noi
01Iul

Scurt istoric

Grădinița Țăndărică și-a început activitatea în 1995 și a fost una dintre primele grădinițe particulare în limba engleză din Cluj-Napoca.  Anul 1999 a fost anul în care s-au deschis porțile primei școli particulare din Cluj-Napoca, Școala „Elf”, care și-a continuat oferta educațională cu ciclul gimnazial, în septembrie 2003.

Dorința, dar și necesitatea dezvoltării unei programe de învățământ care să acopere nevoile copiilor pornind de la vârsta de 2 ani până la terminarea gimnaziului, au reprezentat principiile de bază ale dezvoltării instituției noastre.

Comunitatea noastră a crescut anual, astfel încât, în acest moment, instituția noastră de învățământ coordonează trei grădinițe particulare clujene în limba engleză și germană și o școală primară și gimnazială.

Educația și valorile pe care încercăm să le implementăm la grădiniță continuă la școală, alcătuind o alternativă circulară și sustenabilă la învățământul de stat românesc.

Spațiile Grădinițelor Țăndărică sunt spații proprii, construite special pentru organizarea optimă a activităților educaționale. Bucătăria noastră, amplasată pe strada Câmpului nr. 39, asigură un meniu sănătos și este dotată cu echipamente speciale pentru gătirea hranei copiilor.

Am reușit, alături de o echipă extrem de competentă şi motivată, să propunem şi să dezvoltăm un nou mod de a trata copilul, un tip de educaţie care să ţină cont de individualitatea, creativitatea şi competențele acestuia, fără a-l îngrădi sau a-l constrânge.

În acest moment, Școala Gimnazială „Elf” și Grădinițele „Țăndărică” funcționează în baza Ordinului nr. 4766 din 20/08/2009 (Ordin 4766/2009) al Ministerului Educației și Cercetării, ca unitate de învățământ preuniversitar particular acreditată, fiind persoană juridică de drept privat și de interes public, parte a sistemului național de învățământ, și beneficiază de toate drepturile și obligațiile prevăzute de lege, începând cu anul școlar 2009-2010.

Inapoi
1781 vizualizari