Grădinițele Elf

Despre noi
01Iul

Scurt istoric

Grădinița Țăndărică și-a început activitatea în 1995 și a fost una din primele grădinițe particulare în limba engleză din Cluj-Napoca.  Anul 1999 a fost anul în care s-au deschis porțile primei școli particulare din Cluj-Napoca, Școala „Elf”, care și-a continuat oferta educațională cu ciclul gimnazial, în septembrie 2003, și cu ciclul liceal în septembrie 2017, când denumirea instituției noastre de învățământ a devenit Liceul Teoretic „Elf”.

Dorința, dar și necesitatea dezvoltării unei programe de învățământ care să acopere nevoile copiilor pornind de la vârsta de 2 ani până la terminarea gimnaziului, au reprezentat principiile de bază ale dezvoltării instituției noastre.

Comunitatea noastră a crescut anual, astfel încât, în acest moment, instituția noastră de învățământ coordonează cinci grădinițe particulare clujene în limba engleză și germană, două școli primare, o școală gimnazială și liceu.

Educația și valorile pe care încercăm să le implementăm la grădiniță continuă la școală, alcătuind o alternativă circulară și sustenabilă la învățământul de stat românesc.

Spațiile Grădinițelor Țăndărică sunt spații proprii, construite special pentru organizarea optimă a activităților educaționale. Bucătăria noastră, amplasată pe strada Câmpului nr. 39, asigură un meniu sănătos și este dotată cu echipamente speciale pentru gătirea hranei copiilor.

Am reușit, alături de o echipă extrem de competentă şi motivată, să propunem şi să dezvoltăm un nou mod de a trata copilul, un tip de educaţie care să ţină cont de individualitatea, creativitatea şi competențele acestuia, fără a-l îngrădi sau a-l constrânge.

În acest moment, Liceul Teoretic „Elf” și Grădinițele „Țăndărică” funcționează în baza Ordinului nr. 4766 din 20/08/2009 (Ordin 4766/2009) al Ministerului Educației și Cercetării, ca unitate de învățământ preuniversitar particular acreditată pentru ciclu preșcolar, primar și gimnazial și autorizată pentru ciclul liceal, fiind persoană juridică de drept privat și de interes public, parte a sistemului național de învățământ, și beneficiază de toate drepturile și obligațiile prevăzute de lege, începând cu anul școlar 2009-2010.

Inapoi
3274 vizualizari